Hoeveel kilometer loop jij?
home  > nieuws  > avond4daagseteam wil graag stokje overdragen!

Avond4daagseteam wil graag stokje overdragen!

Avond4daagse in onze dorpen sinds 2008!

De eerste Avond4daagse in Oude en Nieuwehorne ontstond op initiatief van een aantal fanatieke mensen die dit in onze dorpen miste. Een omgeving die zich uitstekend leent voor wandelingen leidde tot leuke, afwisselende routes. De medewerking van de Stichting Volksvermaak maakte dat faciliteiten en formaliteiten er omheen geregeld konden worden. Allerlei ideeën ontstonden om leuke kuieravonden te houden. Menigeen weet nog vast nog wel de eerste keer te herinneren dat de linten van wandelaars oranjegekleurd werden door de gesponsorde tasjes van de COOP! Of de verrassende route door de stal en over het erf van de familie Mulder aan de Houtwallen. Deelnemers ontdekten vaak routes waar ze, zelfs als jarenlange inwoners van Oude- en Nieuwehorne, nog nooit langs gelopen waren.  Er waren in de afgelopen jaren weinig keren dat het weer echt spelbreker was. Scholen liepen in grote groepen en zelfs uit De Knipe, Katlijk en Mildam doen schoolkinderen mee. Sinds jaar en dag behoort ook de 15 kilometerroute tot onze mogelijkheden; een buitenkansje voor lange afstandkuierders!.

Oproep

Na 10 jaar organiseren van deze Avond4daagse zijn de initiatiefnemers van toen allang geen ‘moeder’ meer van lagere schooljeugd en vinden we het tijd voor andere bezigheden. We hopen dat er een nieuwe lichting enthousiaste mensen opstaat die het stokje van ons wil overnemen. Er ligt een helder draaiboek, 10 jaar aan routes, en natuurlijk zijn we altijd bereid nadere informatie te geven over het organiseren van de Avond4daagse.

Waar melden?

Lijkt het je wat om volgend jaar de Avond4daagse te organiseren? Je kunt je melden bij onderstaande leden van het Avond4daagseteam van de Stichting Volksvermaak,

Ellie Blaauw, Ria de Kroon, Toos Koning, Ineke Jongsma en Beeuw Ykema

Archief


Per maand